Facebook oldalunk

Hírlevél

Látogató számláló

0
0
2
1
3
6
9

Fórum

Nincsenek témák!

Házirend

HÁZIREND

Kedves Vendégeink

 Mi, a Varga Vendégház dolgozói azon fáradozunk, hogy ÖNÖK a pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat.  Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve,  kérjük, maradéktalanul forduljanak a házigazdához. A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében   kérjük, tartózkodjanak  minden olyan tevékenységtől, amelyet saját  otthonukban sem tennének. A vendégházat amilyen állapotban átvették, kérjük abban az állapotban adják vissza, mivel a következő vendég is élvezni szeretné annak minden szépségét és kényelmét.

A legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze:

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Mivel a vendégházban nem működik állandó nyitva tartással rendelkező recepció, így a szállást az érkezés napján, 14.00 és 18.00 óra között lehet elfoglalni. Az elutazás napján legkésőbb 10.00 óráig kell elhagyni a házat.  Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján rugalmasan intézhetőek. Amennyiben 10:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.

 Kaució
A kaució fizetése azért kötelező mindenki számára (szobánként 5.000 Ft, egész ház foglalása esetén 50.000 Ft) mert ha elhagyják a kulcsot, távirányítót vagy kár keletkezik az ingatlanban, plusz takarítási költségek lépnek fel, akkor ennek összegét a kaucióból vonjuk le. Abban az esetben ha károkozás nem történt az érkezéskor fizetett kaució távozáskor visszafizetésre kerül.

A szállásdíj tartalmazza:

A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágyneműt huzattal, 1 db törülközőt, fürdőszobánként kihelyezett wc papírt, a közös konyha használatát a kihelyezett eszközökkel, mosogatószerrel, a mosogatógép használatát a kihelyezett mosogató tablettával, egy héten túli tartózkodás esetén a heti ágyneműcserét, valamint a szobák végső takarítását (a konyha és udvar takarítását nem tartalmazza). Továbbá tartalmazza a zárt parkoló, kerti bútorok, szalonnasütők, golf pálya, gyermekjátékok rendeltetésszerű használatát. Bográcsot, szalonnasütő pálcákat, tárcsát, kérje a vendéglátótól. 

Ezeken felül felmerülő igény esetén külön díj megfizetése ellenében tudunk eszközöket, tisztítószereket, használati tárgyakat, szolgáltatásokat a vendég rendelkezésére bocsájtani. 

 Az udvar és az épület zárása:

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak, az átadott kulcsok esetleges elveszése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata:

A vendégház  nem  rendeltetésszerű  használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!  Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát!  A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket,  kérjük,  ne  vegyék el a helyükről. A benti berendezési  és használati és dísztárgyakat (ágy, ágynemű, matrac,  stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.

Dohányzás:

Az épületben dohányozni, valamint  füstölőt  használni  tilos!  A dohányzásra  kijelölt  helyet  a teraszon elhelyezett tábla mutatja illetve a  kiépített  tűzrakó  hely  környéke. Szíveskedjenek a dohányzást erre a hely korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás-bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával!  (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony  anyagok  tűz  mellől  eltávolítva.)  Mielőtt  otthagynák  a  tűzrakó  helyet,  kérjük,  győződjenek  meg  róla,  hogy  a  tüzet  valóban eloltották! Kérjük a vendégeket a bográcsozás, tűzrakás során keletkezett szemét eltávolítására, a környezet rendbetételére. A bográcsot, tárcsát, sütőpálcákat a használat után kérjük elmosni, rendbe rakni! Ellenkező esetben, ha a házigazdának kell a használati eszközöket elmosni, illetve a tűzrakóhely körül rendet rakni 5.000 Ft takarítási felárat számítunk fel.  A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan  tilos! Tűzrakáshoz fát külön díj ellenében tudunk biztosítani.

Dézsafürdő használata

A dézsafürdő használata nem tartozik a vendégház alapszolgáltatásai közé, használata külön díj ellenében lehetséges. Dézsafürdő használati szándékát minden esetben érkezéskor jelezze az üzemeltetőnél. A dézsafürdőről a ponyvát levenni, a kályhába befűteni a tulajdonos/üzemeltető tudta nélkül tilos. 

Medence használat

A medencét mindenki saját felelősségre használja. A medencébe csak a kijelölt bejáratnál lehet bemenni, a védő kötelet átlépni, azon átugrálni szigorúan tilos. A medencében ételt, italt fogyasztani, kisállatot bevinni vagy beengedni szigorúan tilos. A medence fokozatosan mélyül, végső mélysége 1,5 méter, ezért a medencében 6 éven aluli gyermek és úszni nem tudó 14 év alatti csak felnőttel együtt tartózkodhat. A vízszűrő működése közben senki nem tartózkodhat a medencében. A medencében szappant és egyéb kozmetikai szereket használni és bármely szennyező anyagot bevinni , dohányozni, ittasan tartózkodni tilos. A medence 5 méteres körzetében tüzet rakni tilos! Aki a medence berendezési tárgyait szándékosan rongálja vagy eltulajdonítja – beleértve ebbe a védőköteleket is – a kár megtérítésére kötelezhető , ellene szabálysértési eljárás indítható.

Takarítás:

A  vendégházat  a  vendégek  tisztán  kapják  meg,  és  ottlétük  alatt  maguknak  kell  ügyelni  a  tisztaságra. 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyhuzatot cserélünk. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében. Elutazáskor kérjük, hogy a  házban, ne hagyjanak mosatlan edényt, szemetet, ételmaradékot. A nappali és konyha rendbe tétele, eredeti állapotába való visszaállítása a vendégek feladata.   Továbbá kérjük a teraszon a székek asztalok eredeti helyére való visszaállítását. Ellenkező esetben – ha a vendégek után a házigazdának kell a konyhában elpakolni, mosogatni, illetve a teraszon, tűzrakó hely körül, udvaron, kertben  játékokat kell összepakolni, szemetet szedni – 5.000 Ft takarítási felárat számolunk fel.

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a konyhafiókban található). Ha ez megtelne az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a ház mellett található nagy szemeteskukába, amelyet a vendégház dolgozói figyelnek, és szükség esetén elvisznek!

Kert használat:

A kertben elhelyezett medencét és golf pályát 18 év alatti gyermek csak szülő jelenlétében használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni a medence és golf pálya, illetve a kert nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi károkért, sérülésekért!

Fizetés:

A foglalás akkor garantált, ha az ajánlatunkban szereplő szállásdíj 50 százalékát megkaptuk előlegként és azt e-mailben vagy telefonon visszaigazoljuk. Az előleg megfizetése banki átutalással vagy készpénzben történhet. Az előleg átutalását a Törökné Ringl Krisztina: 73610021-10173279 (Takarékbank) bankszámlaszámra kérjük. Az előleg elutalásáról a visszaigazolást e-mailben elküldeni szíveskedjenek. A szállásdíj fennmaradó része az idegenforgalmi adó és a kaució fizetése a megérkezéskor a bejelentkező lap kitöltése után történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, visszafizetni. A  vendégház  nem  rendeltetésszerű  használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal! 

Egyéb:

A vendégházban a vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben. A nyitva tartáson túl maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel.  A szállásadó jogosult - előzetes bejelentés nélkül - ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a bejelentkezőn, számlán szereplő létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Az ellenőrzés nem járhat a vendég zaklatásával és az ellenőrzés, takarítás során a vendég személyiségi jogai tiszteletben tartásával kell eljárni.

 Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

 A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

A bejelentkező nyomtatvány aláírásával a vendég elismeri, hogy a házirendet megismerte, elfogadja és az ott leírtakat betartja!

 

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Honlap készítés